Προϊόν και Φροντίδα

Για ανθοδέσμες:

Ελέγχετε τα λουλούδια σας καθημερινά
Διατηρήστε το βάζο σύνθεση με φρέσκο νερό. Εάν αλλάξετε εντελώς το νερό, θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε σχολαστικά το δοχείο. Κάθε λίγες μέρες, αφαιρέστε τα λουλούδια από το σχέδιο και κόψτε ξανά τα στελέχη. Αφαιρέστε 1-2 εκ. από το μίσχο και φροντίστε να κόψετε το στέλεχος υπό γωνία για να επιτρέψετε στο λουλούδι να έχει την καλύτερη ευκαιρία να πάρει νερό. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι ή αιχμηρό κλαδευτήρι. Αποφύγετε το σπάσιμο ή τρύπημα των στελεχών, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει τα στελέχη και να αποτρέψει την απορρόφηση του νερού. Αφαιρέστε τυχόν ανθισμένα ή κατεστραμμένα άνθη ή φυλλώματα που πέφτουν εντός του βάζου.

Για Φυτά:

Με λίγη προσοχή στον φωτισμό, στο πότισμα και τη θερμοκρασία, το φυτό σας θα είναι μια όμορφη υπενθύμιση του ατόμου που σας έδωσε για πολλούς μήνες.

Όλα τα φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες ποτίσματος και οι ανάγκες αυτές ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την θερμοκρασία. Πριν ποτίσουμε τα φυτά μας, ελέγχουμε πρώτα ότι το χώμα τους έχει στεγνώσει. Αν έχει ακόμη αισθητή υγρασία δεν χρειάζεται να ποτιστεί.

Το υπερβολικό πότισμα είναι η πιο συνηθισμένη αιτία προβλημάτων στα φυτά εσωτερικού χώρου. Φροντίζουμε να αδειάζουμε συχνά τα πιατάκια και αν το φυτό μας βρίσκεται σε γλάστρα χωρίς πιατάκι, προσαρμόζουμε το πότισμα σε μικρές ποσότητες για να μην σαπίσει.

Σε γενικές γραμμές, τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται πότισμα περίπου μία φορά τη βδομάδα.

Ποτίστε το φυτό και αφήστε το υπερβολικό νερό να τρέξει στο κάτω μέρος του δοχείου στο νεροχύτη ή πιατάκι.

Κλαδέψτε τα φύλλα ή τα άνθη που ξεπερνούν την ακμή τους και καθαρίστε το χώμα μέσα στο δοχείο για να μειώσετε την πιθανότητα παρασίτων ή ασθενειών.

Για να κάνετε το φυτό σας να λάμψει, σκουπίστε τα φύλλα με ένα μαλακό, υγρό πανί και στη συνέχεια επιστρέψτε το φυτό στη θέση του.